Monday, September 6, 2010

Handphone RAYA









Nokia 6233
(kiri) sebenarnya hadiah birthday yg ke-27 dari en. suami. Dia pun pakai Nokia 6233, kiranya sepasanglah. Terkejut jugak masa dia buat keputusan nak beli handphone ni sebab masa dulu baru keluar model ni, harga pun agak mahal. Tapi orang saya bini kan:P...Kalau
buat survey 100% kualiti amat memuaskan, terutama sekali gambar dan speaker. Tak pernah rosak sepanjang 3 tahun guna. Cuma tukar batteri je, itu biasalah macam bateri lain jugak.

Cerita menarik semasa nak tukar handphone. Sebelum buat keputusan yang amat berat ni, aku call sana call sini tanya kedai handphone nak 'trade-in'. Malangnya handphone kesayanganku ini rupanya dah tak ada nilai di pasaran. Sedihnya :( tapi aku tak berputus asa. En. suami cadangkan iklankan di Mudah.my. Manfaatkanlah kecanggihan teknologi di hujung jari anda. Percaya atau tidak 15minit selepas diiklankan tak putus-putus sms masuk, sampai dah tak larat nak layan. Akhirnya terjual sudah Nokia 6233. Kesimpulannya gunalah Mudah.my antara laman web yang mempunyai pasaran maya yang amat luas untuk mengiklankan apa sahaja barang untuk dijual atau service yang anda boleh tawarkan. Iklan pun percuma dan caranya amat mudah, semudah namanya.

Alhamdulillah....akhirnya termakbul juga impian aku nak tukar handphone touch screen...Samsung S5233W. Design cantik, nipis, display screen lebih besar, built-in wi-fi, bluetooth pun cepat transfer data, gambar oklah 3.2megapixel tapi kualiti gambar handphone lama Nokia 6233 lagi cantik & sound pun ok tapi Nokia 6233 lagi 'kow' speaker. Secara keseluruhannya aku puas hati dengan handphone baru ni harganya pun tidaklah terlalu mahal, selamat datang Samsung S5233W....selamat tinggal Nokia 6233. Tapi en.suami masih setia dengan cik Nokia, sayang nak jual katanya dah lama guna.